FOTO audun Aagre
KOKK olle Ahnberg og Jonas Blomstervall
appetitt 1/2011
600 g pusset lammefilet
4 ark med smørdeig, ca 15 x 20 cm
8 skiver parmaskinke
500 g stekte og finhakkede sjampinjonger
8 jordskokker
8 skorsonnerøtter
1 kvist fersk timian
smør till steking
5 dl fløte
eggeplomme til pensling
salt og pepper
Start med å skrelle og koke jordskokker og skorsonnerot i fløte til de er myke. Ta dem opp og legg dem til side. Kok fløten til den tykner og smak til med salt, pepper og litt finhakket timian. Legg tilbake skorsonnerøttene og jordskokkene i fløten. Del lammefileten i fire like store deler og brun delene raskt rundt på alle sider. La dem avkjøle.
Legg ut fire store ark av plastfolie på skjærefjøla. Legg ut to skiver parmaskinke og strø ut den hakkede soppen på hver plastfilm. Legg plastfilmen på kjøttet og rull det sammen så skinken dekker rundt lammefileten. Fikser med plastfolien og la den være i ro i 10 minutter. Legg ut fire ark med smørdeig på skjærefjøla og ta av plastfolien forsiktig fra kjøttet.
Legg ut en rull på hvert ark. Rull sammen. Pensle med eggeplomme. Legg på lammerullene på en smurt plate og bak dem i 200 °C i ovnen i ca 12-14 minutter. La dem hvile i 5 minutter. Server med fløtestuede jordskokk og skorsonnerøtter.