Hovedretter vilt reinsdyrskank, portvinsjy og rotpure

reinsdyrskank, portvinsjy og rotpure>

Beregn en skank per pers

8 knuste einerbær

2 dl portvin

Kraft fra skanken, solbærgele eller solbærsirup

 

Bakte rotfrukter

200 g rødbeter

150 g gulrot  

100 g rotselleri

300 g søt potet

200 g blå kongo

Røros smør, salt og pepper

300 g mørkokt persillerot, litt fløte og smør blendes mos.

 

Skrell og kutt opp lange båter av rotgrønnsakene. Vend dem godt i Røros smør, salt og pepper.

Bak dem på bakepapir i oven ved 175° C i ca 30 minutter.

Trim skankene pene ved å skrape beinpipa ren.

Brun skankene i en stor gryte med smør og olje.

Legg skankene i en romslig kjele og ha over reinsdyrkraft og vann.

Krydre med salt, pepper og einebær. 

La dette trekke under lokk på plata eller i ovnen i ca 3 timer.

Jo lavere temperatur, jo lengere tid.

Reduser kraften og tilsett portvin og litt solbær gele eller sirup.

Persilleroten kokes mør og blendes med fløte og litt smør. Pynt med litt timian.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev