600-800 g dåhjort ytrefilet
1 pakke små, røde delikatesseløk
2 ss smør
salt og pepper etter smak
1 fedd hvitløk
Karamellisert jordskokk
20 jordskokker
salt, olje og smør
Turner jordskokken og stek den i en panne med olje, smør og salt til den har en fin karamellisering og er mør.
Sopproyal
500 g melk
500 g fløte
25 g tørket sopp
8 plater gelatin
14 eggeplommer pr liter væske
2 finkuttede og sauterte sjalottløk
en neve finrenset timian
Kok opp melk og fløte. Tilsett soppen og la den trekke i 30 minutter. Bløtlegg gelatinen. Skill eggeplommene og tilsett gelatinen.
Sil av soppen, og press godt så du får ut all saften.
Hell over plommene under omrøring. Hell blandingen i en bakke med plastikk i bunnen. Plast godt over og steam formen i ovnen på 98 °C i
ca 20 minutter eller til den er ferdig. Skjær opp kjøttet i fine stykker og anrett sammen med sopproyalen. Dander med resten av ingrediensene rundt.