Hovedretter vilt Dåhjort ytrefilet, sopproyal og jordskokk

Dåhjort ytrefilet, sopproyal og jordskokk >

600-800 g dåhjort ytrefilet

1 pakke små, røde delikatesseløk

2 ss smør

salt og pepper etter smak

1 fedd hvitløk

 

Karamellisert jordskokk

20 jordskokker

salt, olje og smør

 

Turner jordskokken og stek den i en panne med olje, smør og salt til den har en fin karamellisering og er mør.

 

Sopproyal

500 g melk

500 g fløte

25 g tørket sopp

8 plater gelatin

14 eggeplommer pr liter væske

2 finkuttede og sauterte sjalottløk

en neve finrenset timian

 

Kok opp melk og fløte. Tilsett soppen og la den trekke i 30 minutter. Bløtlegg gelatinen. Skill eggeplommene og tilsett gelatinen. Sil av soppen, og press godt så du får ut all saften. Hell over plommene under omrøring. Hell blandingen i en bakke med plastikk i bunnen. Plast godt over og steam formen i ovnen på 98 °C i ca 20 minutter eller til den er ferdig. Skjær opp kjøttet i fine stykker og anrett sammen med sopproyalen. Dander med resten av ingrediensene rundt. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev