Hovedretter vilt hjortegulasj

hjortegulasj>

600 g  hjortefilet delt i passe store terninger

250g finhakket løk

50 g finhakket hvitløk

130 g skrelte og finhakkede gulrøtter

1 ts  timianblader

1 ts finhakket rosmarin

100 ml rom

6 dl rødvin

2 ss søtpaprika

3 ss melis

2 ss  tomatpurè

salt and  pepper etter smak

 

Varm opp oljen i en stor gryte, tilsett løk og gulrot og stek dette til det er lett karamellisert. Krydre kjøttet med salt go pepper. Ha i rosmarin og timian og smak til med salt og pepper. Når det er godt brunet tilsettes paprika og tomatpurè. Bland alt godt tilsett rødvin og rom og reduser. Senere legges kjøttet i og spe ut kraften med kjøttkraft eller litt vann med oppløst kjøttbuljongterning.

Braiser kjøttet i kraften i ca 35 minutter til det er mørt. Spe med kraft om det trengs. Når sausen er passe tykk og kjøttet mørt serverer du  gulasjen med ditt favorittbrød til.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev