600 g hjortefilet delt i passe store terninger
250 g finhakket løk
50 g finhakket hvitløk
150 g renset shitakesopp
1 ts timianblader
4 dl rødvin
1 ss brunt sukker
2 ss teryakisaus
3 ss sterk soyasus
2 ss vanlig soyasaus
2 ss tomatpurè
2 laurbærblader
4 knuste einebær
salt and pepper etter smak
Renskjær og mariner hjortekjøttet i soyasauser, rødvin, salt og pepper, sukker, laurbær, einebær og urter over natten. Varm opp oljen i en stor gryte, tilsett løk og la den bli lett karamellisert. Ta kjøttet opp av marinaden og stek det sammen med løken. Ta det opp og legg til side. Sil marinaden og tilsett den gryta, smak til med teryakisaus, tomatpure og litt brunt sukker. La det redusere litt. Legg kjøttet i gryta og braiser til det er mørt. Stek raskt shitakesoppen i skiver. Garner gryta med sopp, rødløk og timian. Server med ris til.