Hovedretter vilt hjortegryte med shitakesopp

hjortegryte med shitakesopp>

600 g  hjortefilet delt i passe store terninger

250 g finhakket løk

50 g finhakket hvitløk

150 g renset shitakesopp

1 ts  timianblader

4 dl rødvin

1 ss brunt sukker

2 ss teryakisaus

3 ss sterk soyasus

2  ss vanlig soyasaus

2 ss  tomatpurè

2 laurbærblader

4 knuste einebær

salt and  pepper etter smak

 

Renskjær og mariner hjortekjøttet i soyasauser, rødvin, salt og pepper, sukker, laurbær, einebær og urter over natten. Varm opp oljen i en stor gryte, tilsett løk og la den bli lett karamellisert. Ta kjøttet opp av marinaden og stek det sammen med løken. Ta det opp og legg til side. Sil marinaden og tilsett den gryta, smak til med teryakisaus, tomatpure og litt brunt sukker. La det redusere litt. Legg kjøttet i gryta og braiser til det er mørt.  Stek raskt shitakesoppen i skiver. Garner gryta med sopp, rødløk og timian. Server med ris til. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev