900 g hjortekjøtt, til kverning, for eksempel bog, nakke, side eller lignende
100 g svinespekk, til kverning
20 g salt
65 g potetmel
3 dl melk
2 dl kald viltkraft
1 ss hakket persille
Smakes til med hakket timian, reven muskatnøtt, salt og pepper.
Svineblindtarm
Kvern kjøtt og spekk. Ha dette i en eltebolle sammen med salt og potetmel. Kjør sammen til en fast masse. Spe så forsiktig melk og farse inn i deigen. Smak til med hakkede urter, muskatnøtt, salt og pepper. Ha farsen i en pølsestapper, evt. bruk en sprøytepose. Tre på tarm og fyll i farsen. Pass på at det ikke blir luftlommer.
Trekk pølsene i vann som holder ca 85 °C i 25 minutter. Ta pølsene ut og brun dem i stekepanne slik at de får fin farge.
Blomkålangelotti
Pastadeig
100 g hvetemel, eller durumhvetemel
1 eggeplomme
litt salt
100g blomkålkrem, se oppskrift til Shishkebab av hjort
Bland alle ingrediensene sammen på hurtigmikser til en fast, men tøyelig deig. La den hvile i kjøleskap i ca 1 time.
Kjevle deigen ut til ett tynt rektangel. Sprøyt blomkålkrem langs av hele rektangelet, ca 4 cm opp fra bunnen. Rull deigen over fyllet og rull en halv gang til. Klem ned med håndbaken og lag lillefingerlange angelottier. Kutt med kniv for å dele dem i biter. Kokes møre i lett saltet vann i 5-6 minutter.
blomkålkrem
1 blomkålhode
½ dl kremfløte
2 ss meierismør
salt og pepper
1 pakke reddik
Rens blomkålhodet for stilker og blader. Behold 1/3 av blomkålhodet i små buketter. Kok resten av blomkålen mør i lett saltet vann. Sil av vannet og kjør blomkålen sammen med smør og fløte på blender til den har en kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper. Kok den siste 1/3 av blomkålen i lett saltet vann til den er mør, og ta ut av vannet. Vask og rens reddik, kutt den i tynne skiver. Bland inn blomkålbukettene i blomkålkremen og sett skiver av reddik i ved servering.
Syltet rødløk
4 små rødløk
3 dl vann
0,5 dl klar eddik, 7%
1 ss smør
Skrell rødløken og fjern stilken fra bunn. Kok opp vann og eddik og ha løken i. Kok til løken er mør. Ta ut løken og avkjøl laken. Når laken er kald, has løken tilbake. Del løken i to og varm forsiktig opp i kjele med 1ss smør før servering.