Hovedretter vilt Hjortepølse, blomkålangelotti og syltet rødløk

Hjortepølse, blomkålangelotti og syltet rødløk>

900 g hjortekjøtt, til kverning, for eksempel bog, nakke, side eller lignende

100 g svinespekk, til kverning

20 g salt

65 g potetmel

3 dl melk

2 dl kald viltkraft

1 ss hakket persille

Smakes til med hakket timian, reven muskatnøtt, salt og pepper.

Svineblindtarm

 

Kvern kjøtt og spekk. Ha dette i en eltebolle sammen med salt og potetmel. Kjør sammen til en fast masse. Spe så forsiktig melk og farse inn i deigen. Smak til med hakkede urter, muskatnøtt, salt og pepper. Ha farsen i en pølsestapper, evt. bruk en sprøytepose. Tre på tarm og fyll i farsen. Pass på at det ikke blir luftlommer. 

 Trekk pølsene i vann som holder ca 85 °C i 25 minutter. Ta pølsene ut og brun dem i stekepanne slik at de får fin farge. 

 

Blomkålangelotti

 

Pastadeig

100 g hvetemel, eller durumhvetemel

1 eggeplomme

litt salt

100g blomkålkrem, se oppskrift til Shishkebab av hjort

Bland alle ingrediensene sammen på hurtigmikser til en fast, men tøyelig deig. La den hvile i kjøleskap i ca 1 time.
Kjevle deigen ut til ett tynt rektangel. Sprøyt blomkålkrem langs av hele rektangelet, ca 4 cm opp fra bunnen. Rull deigen over fyllet og rull en halv gang til. Klem ned med håndbaken og lag lillefingerlange angelottier. Kutt med kniv for å dele dem i biter. Kokes møre i lett saltet vann i 5-6 minutter.

 

blomkålkrem 

1 blomkålhode

½ dl kremfløte

2 ss meierismør

salt og pepper

1 pakke reddik

 

Rens blomkålhodet for stilker og blader. Behold 1/3 av blomkålhodet i små buketter. Kok resten av blomkålen mør i lett saltet vann. Sil av vannet og kjør blomkålen sammen med smør og fløte på blender til den har en kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper. Kok den siste 1/3 av blomkålen i lett saltet vann til den er mør, og ta ut av vannet. Vask og rens reddik, kutt den i tynne skiver. Bland inn blomkålbukettene i blomkålkremen og sett skiver av reddik i ved servering. 


Syltet rødløk

4 små rødløk

3 dl vann

0,5 dl klar eddik, 7%

1 ss smør

 

Skrell rødløken og fjern stilken fra bunn. Kok opp vann og eddik og ha løken i. Kok til løken er mør. Ta ut løken og avkjøl laken. Når laken er kald, has løken tilbake. Del løken i to og varm forsiktig opp i kjele med 1ss smør før servering. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev