Hovedretter vilt villsvin, blomkål, calvados og hasselnøttsmør

villsvin, blomkål, calvados og hasselnøttsmør >

1 nakke av villsvin

1 carré av villsvin

1 blomkålhode

150 g bacon

1 kg svineribbe til sjy

6 norske epler

1 dl calvados

75 g sukker

150 g hasselnøtter fra Piemonte

250 g smør

250 g brunet smør

4 sjalottløk

2 kepaløk

1 purreløk

1 gulrot

hel pepper

finplukket timian

2 hele hvitløkfedd med skall

 

Ha svinenakken i en vakuumpose med litt brunet smør, salt, timian og ett fedd hvitløk. Trekkes sous vide på 58 °C i 2 timer. Carreen skrapes, brunes i panne med olje, tilsettes smør, timian og hvitløk og stekes ferdig i ovnen på 120 °C. Når svinenakken er ferdig skal den hvile. Brun den så av i panne på samme måte som med carreen.

Rist hasselnøtter og kjør 100 g til puré. Spar 50 g.  Pisk opp smør og bland sammen. Smak til med salt. Bacon finkuttes og stekes crispy. Epler skrelles, kuttes i terninger og stekes i panne med litt olje. Tilsett sukkeret og lag karamell. Hell deretter på calvados og flamber. La det så koke i 1 minutt.

Kutt svineribben i skiver eller mindre biter og brun dem. Lag kraft med brunet løk, gulrot, hel pepper og smak til med salt og pepper. Sil av. Server villsvinet i pene skiver med careen. Dander med epler, baconchips, nøttesmør og ristede hasselnøtter

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev