Hovedretter vilt Pot au feu på høne, elgtunge og elglegg

Pot au feu på høne, elgtunge og elglegg>

1 kg høne

1 kg elgtunge

1 kg elglegg eller nakke

½ sellerirot

1 gulrot

1 nett sjalottløk

1 sitron

skallet av en halv sitron

en neve flatpersille

smør

salt og pepper

vann eller hvitvin.

 

Denne retten kan med fordel lages dagen i forveien. Når alt er ferdig kokt, tar du ut alle ingrediensene og oppbevarer dem kaldt til dagen etter. Skrell og rens grønnsaker og tørk av kjøttet. Legg alt i en passe stor gryte, slå over vann og kok opp. Skum godt etter 10 minutter.

 

Skjær skallet av sitronen og pass på at du ikke får med det hvite og bitre. Del sitronen i to og ha den i gryta i et par minutter. Ta den ut og kok videre.

Pass på at grønnsaker og kjøtt ikke kokes i stykker. Ta opp grønnsakene etter hvert som de blir møre og la de renne av seg. De skal tilbake i gryta ved servering.

 

Kjøttet har ulik koketid så klem på stykkene og når de begynner å bli faste skal de opp av gryta.Brystet på høna er det første som blir ferdig. Ta ut høna, skjær ut bryststykkene og legg de til side. Resten av skroget skal være med til slutt. Fortsett å sjekke kjøttet . Ønsker du å flå tungen bør du gjøre dette mens den er varm.

 

Kjøttstykkene kan godt syde og koke i 2,5 – 2 timer avhengig av stykningdelene. Skum av fettet fra kraften og kok opp mens du deler bryststykkene i porsjonsstykker og skjærer kjøtt og tunge i skiver.

Kutt opp selleri og gulrot. Hakk persille og snitt sitronskallet i strimler. Når kraften har kokt opp, lar du kjøttskivene og grønnsakene trekke seg varme. Brun bryststykkene av høna og skivene av tunge i litt smør. Fordel alt i dype tallerkener og dryss over med persille og sitronskall eller ha alt opp i en stor terrine.

Godt brød og smør er passe tilbehør.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev