Hovedretter vilt Reinsdyrskank,rødvinsaus og rotgrønnsaker

Reinsdyrskank, rødvinsaus og rotgrønnsaker >

4 reinsdyrskanker

½ sellerirot

2 gulrøtter

4 sjalottløk

hel sort pepper

1 fedd hvitløk

 

Brun skankene i en panne og kok ut pannen med litt vann.

Brun grønnsakene i en kjele. Ha på 1 dl rødvin og reduser til nesten ingenting. Tilsett skankene og vannet og dekk med kraft. Kok til kjøttet løsner fra beina.

Ta opp skankene og dekk dem med folie. La dem hvile på et lunt sted eller hold dem varme i ovnen. Sil og reduser kraften. Pisk inn smør, og glaser skanken

før servering.

 

Stekte rotgrønnsaker

1 fedd hvitløk, med skall

1 sellerirot

4 gulrøtter

½ kålrot

2 løk

 

Grønnsaker skrelles, kuttes og stekes i ovn eller panne med smør, olje, salt, pepper, timian og hvitløk.

 

Mandelpotetmos

800 g mandelpoteter

400 g smør

fløte til montering

finplukket timian

et skrelt hvitløkfedd, kokes med potetene

 

Mandelpotetene skrelles, kokes, tørkes godt i kjelen og passeres. Fløten varmes opp i en vid kjele. De passerte potetene piskes inn og smør piskes inn litt og litt. Juster med fløte. Smak til med salt, pepper og timian. Anrett skanken på mosen med resten av garnityret og saus med litt timian. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev